Magamról

/Magamról

Miért pont Gyémántfa Tanoda?

Mert a gyémánt és a fa olyan erős szimbólumok, amik számomra jelölik a legfontosabbat: az élet misztériumának értelmét. A gyémánt az ősvaló, a bennünk lévő halhatatlan rész, ami örök, ami a lényegünk, amit keresünk egész életünkben. A fa pedig, mint ősi jelképe az embernek, Föld és Ég összekötőjének, azaz az emberi életnek, annak a folyamatnak, pszichikus fejlődésnek, ami az emberben zajlik a világ és önmaga megismerésére.

„Alattad a föld, feletted az ég, benned a létra.” Weöres Sándor

Mert mi más lehet az ember célja, mint felismerni önmaga lényegét, a lelke mélyén lakó egyedi szépséget, kincset és kiaknázni azt a megfelelő módon? A tanoda szó pedig érzékelteti ennek a lelki tanulási folyamatnak a játékosságát, könnyedségét, ahogy az életet kéne élni, amit visszaszerezhetünk a One Brain módszere által.

„Az élet színház, és színész benne minden férfi és nő.” Shakespeare

 

Úton a teljesség felé…

Büszke vagyok rád! – hangzik a szülői dicséret. Akkor persze, ha megfelelünk az elvárásoknak. De vajon mi is büszkék voltunk abban a helyzetben magunkra? Vagy amikor mi valóban büszkék voltunk valamiért magunkra, akkor ők is büszkék voltak ránk, értékelték, amit mi akartunk, elértünk?

Gyerekként olyan minősítéseket, programokat kapunk: Buta vagy. Ügyetlen vagy. Úgysem tudod megcsinálni. Mindent elrontasz. Már megint mit csináltál! Szégyelld magad. Ne csináld, bajod lesz. A másik bezzeg… stb.  Nem is gondoljuk, ezzel már romboljuk gyermekünk énképét, önértékelést, hitrendszerét, és félelmeit, hiedelmeit, korlátait építjük. Szüleink is ezt kapták, mi is ezt kaptuk, örököltük, és adjuk tovább generációról generációra a legjobb segítő szándékkal, de tudattalanul. Ez itt a bökkenő: TUDATTALANUL. Pedig akár egy aprócska fogalmazási változtatással megalapozhatnánk gyermekeink önbizalmát, igenlő ÉNKÉPét: Legyél büszke magadra! Megcsináltad! Sokat dolgoztál érte! Növelhetjük is magabiztosságukat, ha nem a kudarcra, hanem a sikerre fókuszálunk: Ügyes vagy. Meg tudod csinálni. Legközelebb még jobban sikerül. stb. Ha valóban figyelünk gyermekeinkre és érdeklődünk az iránt, ami őket érdekli, ha megadjuk nekik a választás szabadságát és őszintén tiszteljük egyediségüket, és egyenrangú partnerként bánunk velük minden helyzetben és életkorban, már sokat teszünk azért, hogy EGÉSZséges énképű, egységtudatban lévő és magabiztos felnőttekké váljanak. De a munkát először önmagunkon kell kezdeni, anélkül nem fog menni. Tudatosítani kell saját régi, rossz szokásainkat, hiedelmeinket, hitrendszereinket, ösztönös és tanult viselkedésmintáinkat. Fel kell ismerni elfojtott, megtagadott érzelmeinket, fájdalmainkat, félelmeinket. És ha szembenéztünk velük, rájövünk, hogy nekünk is van VÁLASZTÁSUNK és KÉPESEK vagyunk helyretenni énképünket, visszaszerezni önbecsülésünket, felismerni valódi képességeinket. Ha végre hajlandók vagyunk a változásra, változtatásra és elfogadjuk magunkat és másokat olyannak, amilyenek vagyunk, és felelősséget vállalunk saját életünkért, akkor már jó úton járunk. Hosszú, göröngyös, néha fájdalmas út, kemény munka, de megéri és szerintem nincs más út a boldogsághoz.

Ma már én is büszke 3 gyermekes anyuka vagyok és a munkám a hívatásom is egyben. Tudom, hogy mindennek oka és célja van jelen életünkben. Tudom, hogy mindenért hálásnak kell lennünk, ami van, volt, lesz az életünkben, mert minden értünk van és nem ellenünk, a lelki fejlődésünkért. Minden úgy jó, ahogy van.

A One Brain-nel egy olyan módszerre leltem, ami ötvöz sokféle tudást, amivel hatékonyan tudok segíteni önmagamnak, családomnak és másoknak. Általa feltárul egy olyan világ, ahol minden értelmet nyer, amiben mélyebb, igazabb összefüggéseket látunk meg magunkról, az életünkről. Megértjük, mi miért történt és így képesek leszünk megbocsátani, elengedni a régi sérelmeket, fájdalmakat.

Tíz lépcső

Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad.
Nyűdd szét díszeid – a szépség legyél te magad.
Feledd el mulatságaid – a vígság legyél te magad.
Égesd el könyveid – a bölcsesség legyél te magad.
Pazarold el izmaid – az erő legyél te magad.
Oltsd ki lángjaid – a szerelem legyél te magad.
Űzd el szánalmaid – a jóság legyél te magad.
Dúld fel hiedelmeid – a hit legyél te magad.
Törd át gátjaid – a világ legyél te magad.
Vedd egybe életed-halálod – a teljesség legyél te magad.

Weöres Sándor: A teljesség felé

Ha szeretnéd, hogy a segítőd legyek az utadon, hogy visszatalálj önmagadhoz, feltárd valódi képességeidet, vagy javíts a meglévőkön, hogy jobbíts kapcsolataidon, vagy megszabadulj a másoknak való megfelelés kényszerétől, és végre Te is büszke lehessél saját magadra, várlak szeretettel személyes konzultáción, vagy tanfolyamaimon.