Ugorj a Békákkal!

UGORJ A BÉKÁKKAL A STRESSZMENTES TANULÁSÉRT!
Gyerektanfolyam 6 – 12 éves korosztálynak

A One Brain® módszer alapján Gabriele Ulrich által kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett változata csodálatos lehetőséget nyújt arra, hogy a mai kor gyermekei a rájuk nehezedő állandó teljesítménykényszert, nyomást, stresszt mind az iskolában, otthon vagy akár más élethelyzetben képesek legyenek kezelni.
Kisgyermek korban még mindannyian szórakozva, könnyedén mindent megtanulunk. Sajnos ez a lelkesedés idővel alábbhagy. Lelkesedés, bizalom, élet. Minden ember egyedi és megismételhetetlen. Individualitásunknak és képességeinknek nincs határa, kivéve, ha magunknak nem állítunk.

Milyen korlátok ezek?
Olvasás, számolás, írás, beszéd, szövegértés, figyelemzavar, rajzolás, torna, önbizalomhiány, félelmek. És a viszonyok korlátai: szülők, testvérek, pedagógusok, iskolatársak, barátok...

A minimum 4 alkalmas tanfolyam alatt a gyerekek felfedezik saját korlátaikat, félelmeiket, vakfoltjaikat a tanulásban, hozzáállásukban és kapcsolataikban. Sok izgalmas, egyben hatékony gyakorlatot tanulnak meg, melyek segítségével növelhetik koncentrációképességüket, önbizalmukat, gyorsabban sajátíthatják el a sok tananyagot és könnyebben legyűrhetik a felelés, dolgozatírás, egyéb megmérettetés vagy számukra stresszt okozó élethelyzet akadályait.

A kurzus 4 egységből épül fel:

1. Egység: „Hogyan érzem magam, ha tanulásról van szó?”
Jobban megismerjükmagunkat és azonosítjuk érzéseinket. Ezáltal olyan képességeket sajátítunk el, melyek segítségével kezelni tudjuk az érzéseinket, ahelyett hogy pl. nem szeretettnek, meg nem hallgatottnak éreznénk magunkat.

2. Egység: „Mindig is megvolt ez a „felemás” érzésem a tanulással kapcsolatban?”
Feltárjuk múltbeli félelmeink, fájdalmaink által okozott gátjainkat, melyek blokkolnak a jelenben. Metódusokat, megoldásokat találunk arra, hogy lekössön a tanulás; tanulási gondjainkra, amelyeket magunknak gyártunk; olyan kibúvókra : „én ezt nem tudom megcsinálni”, „erre nem vagyok képes”.

3. Egység: „Miért nem veszek észre szavakat?” „Miért hibázok többet az írás elején, mint a végén, és lejjebb a papíron?”
Meg kell tanulni megfelelően használni az agyunkat, összehangolni a jobb és bal agyfélteke működését, hogy helyesen tudjunk írni, olvasni, beszélni, számolni, észrevenni és kijavítani saját hibáinkat, és érzelmileg újra egyensúlyba kerülni, ha stressz ér.

4. Egység: „Tudom, hogy tudom, de nem merek megszólalni.” „Valamit jól leírok és később átjavítom rosszra.” „Nem tudom.” „Ehhez én hülye vagyok.”
Ezek azok a mondatok, amelyekkel aláássuk az önértékelésünket, önbizalmunkat. Ez a garancia a további sikertelenségekre, boldogtalanságra, további mentségek keresésére. Megtanuljuk, hogyan teremtsük meg a nyugalmunkat, fejlesszük belső erőnket.

Időpont: szervezés alatt

Helyszín: Budakeszi - Budapest

Jelentkezési határidő: tanfolyamkezdések előtt 10 naptári nappal

Ár: 18.000 Ft szintenként (mely az áfát, jegyzetet tartalmazza)

A kurzushoz szükséges minden anyagot, jegyzetet, írószert biztosítunk. Innivaló, rágcsálnivaló is lesz, szendvicset, tízórainak valót hozzanak a gyerekek.
Vasárnap a tanfolyam végén igény szerint a szülők számára lehetőség van rövid konzultációra, illetve a gyakorlatok átbeszélésére.

Hogy gyermekeinknek a tanulási folyamat újra játék és örömtelibb tevékenység legyen!