Meddig hagyod szenvedni a gyermeked?

/, gyógyulás/Meddig hagyod szenvedni a gyermeked?
Gyémántfa tanoda - Bodnár Edit - beteg a gyermeked?

– a gyermek tünetei, mint a szülők problémáinak tükre

A betegség barátunk, segítőnk, jelzőtábla az utunkon, hogy mire figyeljünk lelki, szellemi téren, hol borult fel az egyensúlyunk, min kéne változtatnunk. Ezt mondja sok irányzat, beszélnek, írnak róla, sőt egyre többen figyelembe is veszik ezeket a tanításokat.

De vajon eszedbe jut-e, mikor gyermeked beteg, vagy produkál egy tünetet, az ugyanúgy a Te lelki állapotodnak a tükre? Sőt legtöbb esetben, a gyermek 6-7 éves koráig mindenképp, akár teljes mértékben a szülő – leginkább természetesen az Anya – saját problémája vetül ki. Tudat alatt a gyerekek felvállalják, hogy ezúton mutassák meg a problémát és segítsék szüleiket. Hiszen minden gyermek azért születik egy családba, hogy tanítson, segítsen egy magasabb szintet képviselve. Amiért a szülő is abba a családba született, ahová, azzal a céllal, hogy megváltoztasson egy rossz mintát, negatív hitrendszert, romboló viselkedést.

De Te viszed a gyermeked orvosról orvosra, terápiáról terápiára, nem változik semmi, akár rosszabbodik is a helyzet, és a gyermekben közben még az is kialakulhat, hogy ő a nem normális, vele van a probléma, vagy megszokja ezt a „különleges” bánásmódot, a figyelemnek ezt a fajtáját. És mikor végre elviszik egy kineziológushoz, akkor szépen megnyugodva félreül, mikor kiderül, hogy Anyán kell dolgozni. Anya meg választhat. Vállalja-e a felelősséget, szembenéz-e a saját problémáival, vagy majd jelentkezik egy későbbi időpontban…

Vegyünk néhány példát. A gyermekkori asztmánál a tüdő jelképezi a kapcsolatot a külvilággal, a kommunikációt, szabadságot, védelmet. A túl sok beszédet, vagy épp a ki nem mondott dolgokat jelentheti. Általában az anya túláradó, de nem az igénynek megfelelő törődése, szeretete, irányításra való hajlama a gyermek számára fojtogató, teret nem adó légkört teremt. A köhögés, fuldoklás ezt az elnyomást mutatja, mivel az anya több terhet, elvárást rak a gyermekre, mint amit az elbír. Akár másokat is szeret benne, vagy próbálja tudat alatt pótolni azt a szeretethiányt, amit nem kap meg a jelenben (válás) vagy kapott meg valamikor a múltban (sérült belső gyermek) úgy, ahogy ő szeretné vagy szerette volna.

Egyre gyakoribb a gyerekkori tejcukor- és glutén érzékenység is. Mivel mindkettő allergiás reakció, ezért felmerül a kérdés, kire, mire, milyen helyzetre, viselkedésre allergiás a gyermek valójában. A tejcukor érzékenység általában az Anyával vagy a kreativitás megélésével, a glutén érzékenység pedig az Apával, illetve a megvalósítással kapcsolatos blokkokat jelezheti az élet valamely területén. Ezek lehetnek akár a gyermek, akár az Anya, vagy az Anya szüleihez visszavezethető problémák, hiszen sokszor előfordul, hogy már több generáció óta hozzuk ugyanazt a megoldásra váró témakört a családban.

Kisgyermekünk bőrkiütéseinél, bőrproblémáknál, ekcémás tüneteknél meg kell vizsgálni, hogy a gyermek és a külvilág kapcsolata, az érintés, a gyengédség, határok hol, mikor sérült meg, de akár utalhat az anya jelenlegi párkapcsolatában meglévő konfliktusra is. A gyermek magzatkorban elszenvedett sérelmével is szembesülhetünk, pl. nem várt gyermek, felmerült az abortusz eshetősége vagy születés utáni távollét az anyától. Sokat mondó az is, mely testrész érintett.

Ha szereted a gyermeked és magadat, és meg akarod gyógyítani és te is meg akarsz gyógyulni, vállalni kell a felelősséget, bele kell nézni a tükörbe, szembe kell nézni a probléma valódi okával, gyökerével.  Ebben segít hatékonyan és egyedi módon az izomtesztelés és az érzelmi stresszoldás, hiszen nincs két egyforma eset, két egyforma megélés. De a test őrzi az emlékeidet, tudja az igazságot, amit már rég eltemettél magadban. Feldolgozva saját problémáidat, felszabadulsz a múlt blokkoló energiáitól és megszűnnek a testi tünetek is, mintha sose lettek volna.

Bodnár Edit
0630/619-8677

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.